facebook picture 5a3c060eccfa84.1675788915138831508396  

Фейсбук-спільнота

факультету 

   instagram  Інстаграм факультету     telegram  Студентський чат    
   

У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

iff.npu.edu.ua

   


«Ukraine Everywhere» — із таким закликом з 10 лютого по 10 березня 2021 року у Вікіпедії відбудеться «Місяць культурної дипломатії України». Мета проєкту – покращити статті про Україну та українську культуру українською та іншими мовами. До участі в проєкті організатори — Український інститут та ГО «Вікімедіа Україна» — долучились студенти-культурологи нашого факультету.  

Активність студентів та викладачів кафедри підтримує декан факультету філософії та суспільствознавства професор Іван Дробот: «Наші студенти чудово аналізують та описують культурні явища, тому участь у цьому проєкті є можливістю популяризувати надбання українських митців. Така активність студентів дасть змогу усвідомити специфіку спеціальності. Ще більшої актуальності це набуває в умовах дистанційного навчання. Крім того, це лише перший захід з низки запланованих в рамках співпраці з Українським інститутом».

«Серед новітніх культурологічних досліджень можна виокремити таку ідею як «цифрове знання». Це можливості освітнього характеру, які відкриваються перед сучасниками завдяки Інтернету та комп’ютерним технологіям, а знаковим інструментом цифрових знань є Вікіпедія», — зазначає ініціатор участі в проєкті доцент кафедри культурології та філософської антропології Сергій Русаков. В рамках дисципліни «Історія мистецтв» студенти підготують та опублікують низку статей про український кінематограф.   

wiki dragoman 

Студенти-культурологи Драгомановського університету вже розпочали написання нових статей та розширення наявних. Серед тем, які зацікавили наших студентів та студенток: Фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linileum  та ін. «Я вважаю, що розумітись у Вікіпедії та правильно нею користуватись — важливо», — розповідає студентка І курсу Катерина Савченко.

«Вікіпедія — це можливість розповісти всьому світу про важливі українські явища, імена і події зрозумілою для читача мовою. Специфіка додавання статей у Вікіпедії забезпечує нейтральність та об’єктивність та містить посилання на джерела інформації. Для нас важливо проявити слід, який залишили українці у світовій культурі та залучити до цього якомога більше однодумців», — коментують представники Українського інституту.


Спеціально для учасників та учасниць проєкту «Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії» був проведений вебінар, де були розкриті всі особливості роботи міжнародної онлайн-енциклопедії. «За один вебінар я дізналась дуже багато цікавої інформації щодо написання статей»,  розповідає Катерина Савченко. Водночас вона ділиться думками про важливість такої активності в рамках навчання: «Багато культурологів працює в медіа-індустрії: журналістика, видавнича справа, реклама, а написання цікавих, інформативних, гідних статей в цих напрямах — важлива складова професійної самореалізації»

Організатори та студенти-культурологи запрошують долучитись до участі в «Місяці культурної дипломатії України у Вікіпедії». Детальна інформація: https://ui.org.ua/culturaldiplomacy-wikipedia

   
© NPUROUNDER