facebook picture 5a3c060eccfa84.1675788915138831508396  

Фейсбук-спільнота

факультету 

   instagram  Інстаграм факультету     telegram  Студентський чат    
   

У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

iff.npu.edu.ua

   

01З 15 по 18 листопада проходила V Всеукраїнська олімпіада з філософії для школярів, приурочена до Всесвітнього дня філософії. Змагання традиційно проводили НЦ «Мала академія наук України» та Факультет філософської освіти і науки НПУ імені М. П. Драгоманова.

Для участі до Києва приїхало 33 школярі, які конкурували у трьох категоріях: 8–9-й класи, 10–11-й класи (англо- та україномовна групи). День написання конкурсної роботи – філософського есе – був найбільш відповідальним для учасників, адже за його результатами визначали переможців кожної категорії. Цього року загальною темою змагання була «Культурна спадщина та мистецтво», тому есе дітей стосувалися цих понять.

Підсумки щорічної олімпіади дуже важливі ще й тому, що лідер серед учасників, які писали есе англійською мовою, у травні 2019 року відвідає Рим, щоб позмагатися на Міжнародній філософській олімпіаді.

02

03

З року в рік підготовка та програма заходу, відбір учасників, оцінювання конкурсних робіт стають дедалі серйознішими. Організатори вдосконалюють олімпіаду, щоб відповідати міжнародному рівню і підготувати учнів до гідного суперництва з представниками інших країн. Серед нововведень – подвійне оцінювання. Есе оцінювали як журі у Києві, так і шановані філософи з усієї країни, яким роботи дітей надсилали рандомним методом. Результати виводилися як середнє арифметичне.

04

05

Віолетта Кровіцька із Львівської області здобула перемогу в молодшій категорії. Катерина Максакова із Сумщини змагалася й перемогла у старшій групі, учасники якої писали конкурсне есе українською мовою. Першість в англомовній групі заслужила Аліса Тулянцева, у якої попереду напружений період підготовки до наступної олімпіади – міжнародної.

Дівчина розповіла, яку роль відіграє філософія у житті учнів як позашкільний предмет:

– Вивчення філософії допомагає дітям розвинути у собі систему негласних моральних правил, які діють у суспільстві, дійти висновків самостійно. Від цього розуміння моралі стає якісно іншим.

06

07

08

Один із членів журі, кандидат філософських наук, завідувач кафедри філософії, соціології та релігієзнавства філософського факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Максим Дойчик вважає, що прагнення до мудрості неодмінно веде людину шляхом любові і гідності. Доки є ті, хто керується цим бажанням, суспільство має шанс на оптимістичну перспективу і культуру миру.

09

 Людмила Копко

Джерело: сайт МАН

 

   
© NPUROUNDER