facebook picture 5a3c060eccfa84.1675788915138831508396  

Фейсбук-спільнота

факультету 

   instagram  Інстаграм факультету     telegram  Студентський чат    
   

У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

iff.npu.edu.ua

   

конф 26 березня26-го березня 2021 року відбулась VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наукові пошуки: актуальні дослідження, теорія та практика». Під час онлайн-заходу українські та польські науковці мали змогу презентувати авторські наукові доробки.

Модераторами конференції стали Сергій Русаков (кандидат філософських наук, доцент кафедри культурології та філософської антропології НПУ імені М.П. Драгоманова) та Віктор Можгін (Wydziałowe Kulturoznawcze Studia Doktoranckie, Wydział Studiów dzynarodowych i Politycznych Uniwersytetu Jagiellońskiegow Krakowie).

 

  У науковому заході взяли участь понад 40 учасників та учасниць з України та Польщі. Під час заходу виступили представники різних наукових та навчальних закладів.

 

Знімок екрана 2021 03 26 о 10.27.11 min

 

Україна: 

- Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова

- Інституту вищої освіти НАПН України

- Київський національний університет імені Тараса Шевченка

- Київський національний лінгвістичний університет

- Національна академія керівних кадрів культури та мистецтв

- Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського

- Київський Університет імені Бориса Грінченка

- Запорізький національний університет

- НІМЗ «Биківнянські могили»

 та ін.

Знімок екрана 2021 03 26 о 11.31.40 min

 

 

Польща:

- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie

- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie

- Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w  Częstochowie

- Uniwersytet Opolski

- Uniwersytet Szczeciński

- Szkoła Doktorska Nauk Humanistycznych UMCS w Lublinie

- Uniwersytet Rzeszowski

-  Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego

- Warszawski Uniwersytet Medyczny

- Akademii Pomorskiej w Słupsku

- Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II

- Pedagogical University in Cracow

- Collegium Humanum w Warszawie

 та ін.

  Знімок екрана 2021 03 26 о 11.12.26 min

 

Факультет філософії та суспільствознавства регулярно організовує такі онлайн-заходи, адже науковці мають потребу в інтенсивному обміну ідеями та участі в дискусіях, які сприяють покращенню наукових досліджень. 

Активну участь у наукових конференціях беруть участь й здобувачі освіти нашого факультету. Після заходу ми поспілкувались з магістранткою освітньо-наукової програми «Теоретична і практична філософія» Каріною Крагель:

152493542 1108394082968610 5137185653429811612 o- Як участь у конференції допомагає кристалізувати ідеї?

- Участь у конференціях допомагає не лише покращувати ораторські здібності, але й по-справжньому осмислити свої ідеї та думки. Участь у VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Наукові пошуки: актуальні дослідження, теорія та практика» допомогла зрозуміти актуальність мого дослідження. Під час виступу та подальших запитань я змогла зосередитись на найбільш важливих аспектах моїх напрацювань, а рекомендації з боку досвідчених учасників підштовхують до подальшого наукового пошуку.

- Чи важливо писати і друкувати тези?

- Для мене письмо - це можливість "бути". Під час написання тексту людина здійснює творчий акт. В цей момент відбувається не лише вивільнення думок та ідей, а й народження чогось нового. Написання тез є важливою складовою, тому що це можливість допомогти систематизувати свої знання, сприяти розвиткові, підготувати теоретичний каркас, опрацьовуючи наукові доробки вчених.

- Як вам досвід виступу іноземними учасниками?

- Виступ перед іноземною аудиторією - це завжди цікаво. Виголошення доповіді - це велика відповідальність, однак, якщо ти віриш в те, що робиш, тобі це подобається, то слухачі не зможуть залишитися байдужими.

  
138764454 3450744811720654 1457672992021978848 oЗа результатами проведеної конференції буде підготовлено збірник матеріалів під назвою «Гуманітарний корпус», якому буде присвоєно Міжнародний книжковий номер ISBN. Такий професійний підхід нашого колективу до видавничої діяльності допомагає створювати якісні наукові книжки, які стають помічниками в наукових пошуках дослідників з усього світу. Завдяки розміщенню книжок на сайті нашого факультету (рубрика «Видання») та в електронному репозитарії Наукової бібліотеки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова всі наукові матеріали є доступними для всіх охочих, що відповідає тенденціям відкритості наукових досліджень. 

Регулярне проведення таких онлайн-заходів викликане потребою інтенсивного спілкування українських та польських науковців, тому командою факультету філософії та суспільствознавства у співпраці з українськими та іноземними партнерами будуть проводитись нові заходи. 

   
© NPUROUNDER