facebook picture 5a3c060eccfa84.1675788915138831508396  

Фейсбук-спільнота

факультету 

   instagram  Інстаграм факультету     telegram  Студентський чат    
   

У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

iff.npu.edu.ua

   

mainСтуденти напряму «Культурологія» та «Філософія» разом з викладачами кафедри культурології та філософської антропології Драгомановського університету взяли участь в освітньому заході «Новий погляд на музеї. Висновки 26-ої щорічної конференції NEMO», який відбувся у Музеї костюма і стилю Victoria Museum.

Захід був ініційований з нагоди входження київського музею костюма і стилю до Мережі європейських музейних організацій (Network of European Museum Organisations, NEMO) і участі у 26-ій щорічній конференції, яка відбулась 15-18 листопада у м. Валлеті (Мальта). До речі, Victoria Museum став першим українським музеєм, який включено до списку цієї авторитетної мережі. Тому така подія привернула увагу наших студентів і викладачів.  

1

Під час заходу присутні обмінялись думками щодо перспектив інтеграції українських музеїв до міжнародних організацій і загалом музейної ситуації у країні. Професорка кафедри культурології та філософської антропології Галина Мєднікова під час обговорення звернула увагу на нові музейні концепції, які повинні втілюватись в життя українськими фахівцями, щоб відповідати сучасним світовим трендам. Сергій Русаков, доцент кафедри, зауважив, що Victoria Museum є одним з найсучасніших закладів Києва, де тісно і гармонійно переплітається мистецтво, історія, музейна справа і енергійність працівників, які задають культурологічний вектор у столиці.

2

Знаковим стало знайомство з Вікторією Лисенко, засновницею і кураторкою музею. Під час спілкування студентів привабив відвертий погляд директорки музею на сучасну соціокультурну ситуацію в Україні. Пані Вікторія поспілкувалась особисто з кожним студентом і викладачем, дізналась особливості підготовки студентів у нашому університеті і запропонувала низку оригінальних ідей для подальшої співпраці. До речі, таке співробітництво триває вже не перший місяць, адже у жовтні під час культурологічної практики студенти ІІ курсу нашого факультету вже мали змогу завітати до Victoria Museum. Під час обговорення результатів практики було з’ясовано, що саме цей заклад став одним з найкращих під час насиченої місячної програми.

Вікторія Лисенко переконана, що сучасний музей має підвищувати індекс щастя населення, а високі стандарти Victoria Museum роблять вагомий внесок у розвиток музейної справи в Україні. Культурологічна спільнота нашого факультету погоджується з цими думками і вітає всіх працівників Музею історії і стилю з офіційним приєднанням до європейської музейної спільноти!

 

   
© NPUROUNDER